Bekend van:

Online Cursus: De Diabetes Omkeren Revolutie

De oermens kende geen diabetes type 2. Het kwam nooit voor. Dat was geen verdienste van de oermens zelf, maar een gevolg van een leefomgeving met natuurlijke voeding, beweging en ontspanning.

De moderne maatschappij rolt een rode loper uit naar diabetes type 2. Onze genen snappen deze abnormale omgeving niet meer.

Leefstijlexpert Richard de Leth is doctorandus in de geneeskunde en heeft al honderden diabetes type 2 patiënten in zijn Praktijk voor Integrale Geneeskunde geholpen. Hij leert jou in zijn cursus op effectieve wijze hoe je leefstijl als medicijn kan inzetten bij het omkeren van diabetes type 2.

€ 149,-

Meer informatie en bestellen

Waar de oorspronkelijke natuurlijke omgeving het preventieve medicijn was tegen diabetes type 2, is de huidige maatschappij en leefstijl juist de veroorzaker van diabetes type 2.

De moderne maatschappij rolt een rode loper uit naar diabetes type 2. Je lichaam heeft geen antwoord op een ongezonde leefstijl met kunstmatige voeding, inactiviteit en chronische stress.

Diabetes type 2 heeft een grote negatieve impact op de kwaliteit van leven. Van minder energie, slechter slapen, een verminderd seksueel functioneren, een afgenomen conditie tot vele medische complicaties.

De onderliggende oorzaak van diabetes type 2 is een verstoorde insulinegevoeligheid. Een ongezonde leefstijl zorgt voor een toename van insuline in het bloed. Langdurige verhoging van dit hormoon zorgt ervoor dat cellen juist ongevoeliger worden voor insuline met als laatste halte diabetes type 2.

Misschien weet je dit allemaal al, maar krijg je het toch niet voor elkaar om oude en ongezonde routines te doorbreken met nieuwe gezonde gewoontes.

Richard de Leth heeft het makkelijk voor je gemaakt. Hij heeft een concreet maandplan voor je gemaakt met alle noodzakelijke informatie én praktische handvatten, van lekkere recepten, handige boodschappenlijstjes en beweegschema’s tot ontspanningsmogelijkheden. Bovendien geeft hij je kennis waarmee je de stap maakt van lijder naar leider over je gezondheid en ook jij je diabetes kan omkeren.

In 5 weken maak Richard de Leth je manager van je eigen gezondheid:

 • Week 1, Intro-Module: Leer hoe de cursus is opgebouwd en krijg met de vragenlijsten helder wat je doelen zijn.
 • Week 2, Module Voeding: Hoe kan ik voeding als medicijn gebruiken?
 • Week 3, Module Beweging: Hoe kan beweging mijn herstel bevorderen?
 • Week 4, Module Ontspanning: Waarom is ontspanning essentieel bij de aanpak van diabetes type 2?
 • Week 5, Module Integratie: Hoe maak ik een persoonlijk leefstijlplan om manager van mijn eigen gezondheid te worden?

Je ontvangt:

 • Informatie in de vorm van video’s (ruim 2,5 uur materiaal!) door leefstijlexpert drs. Richard de Leth
 • 3 dossiers om de belangrijkste hormonen insuline, leptine en cortisol meer in balans te krijgen (want het probleem is breder dan alleen insuline).
 • 4 heerlijke weekmenu’s (ontbijt, lunch én diner!) die in samenwerking met orthomoleculair diëtist volgens de psycho-neuroimmunologie Ria Penders zijn samengesteld. In de menu’s is afwisseling in smaak, kleur en structuur. De combinaties van natuurlijke koolhydraten, eiwitten en vetten zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel en een herstel van de insulinegevoeligheid. Met recht voeding als medicijn.
 • Handige boodschappenlijstjes waardoor je niet meer hoeft na te denken over wat je moet kopen.
 • 8 video’s met simpele bewegingsoefeningen van Personal Trainer Joshua de Vriend. Makkelijk thuis uit te voeren om je insulinegevoeligheid drastisch te verbeteren.
 • Een werkboek met vragenlijsten om alle verbeteringen en toename van energie te meten, en uiteindelijk je eigen persoonlijke leefstijlplan te kunnen samenstellen.
 • Extra bonusmateriaal zoals wetenschappelijke onderzoeken, meditatieoefeningen, een blog en een podcast van drs. Richard de Leth.

Contact

Wil je meer weten over de mogelijkheden, heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek of ben je nieuwsgierig naar mogelijke samenwerkingen?

Laat een berichtje achter via het contactformulier of bel!

06 506 206 17
Middenburcht 98, 3452 MT Utrecht

  Ja, ik geef toestemming om mijn gegevens te verzamelen

  Dit formulier vraagt u om uw naam en email adres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.