Orthomoleculaire therapie

In mijn praktijk wordt orthomoleculaire therapie (met name leefstijlinterventies) ingezet om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te ondersteunen.

Het opstellen van een behandelplan doen we samen. Hierbij wordt rekening gehouden met jouw doelen, wensen en leefsituatie. We kijken naar wat voor jou haalbaar is.

De kennis die ik daarvoor gebruik is afkomstig vanuit de:

  • Orthomoleculaire voedingsleer
  • Orthomoleculaire gezondheidsleer
  • Evolutionaire gezondheidsleer

De onderstaande pijlers zijn onderdeel van de behandeling.

Voeding

Bij voeding maken we een onderscheid tussen welke voedingsmiddelen het lichaam overbelasten en welke heilzaam zijn. Andere factoren die aan bod komen zijn maaltijdfrequentie, de juiste balans tussen koolhydraten, vetten en eiwitten en variatie.

Lees meer -->

In- en ontspanning

Ontspanning is net zo belangrijk als inspanning. De balans tussen inspanning en ontspanning is noodzakelijk voor je lichaam en geest om goed te herstellen. Door de dagelijkse hectiek raakt de balans tussen deze twee verstoord.

Lees meer -->

Suppletie

Supplementen in de vorm van vitamines, mineralen, spoorelementen, vezels, probiotica en enzymen kunnen worden ingezet om tekorten aan te vullen of om klachten te bestrijden. Dit is altijd ter ondersteuning van een gezond voedingspatroon.

Lees meer -->

Mindset

Een doel zonder plan is geen doel, maar een wens. Verandering begint bij het helder hebben van jouw doelstellingen. Wat wil jij precies bereiken en waarom? Met een helder stappenplan is jouw doel weer een stukje dichterbij.

Lees meer -->

Benieuwd hoe ik te werk ga?

Bekijk mijn werkwijze -->

TOP