Het kiezen van een kPNI orthomoleculair therapeut die bij je past is belangrijk, omdat jij in het middelpunt zal staan. Om je een indruk te geven wie Rick is, kun je onderstaand een stukje van mijn eigen verhaal vinden.

Mijn naam is Rick van den Tempel (1988) en ik ben erkend kPNI orthomoleculair therapeut en leefstijlcoach met een master in bewegingswetenschappen.

Het begeleiden, onderzoeken, adviseren en trainen van mensen op kPNI orthomoleculair gebied is de rode draad in mijn werkervaring. In 2015 heb ik mijn eigen praktijk geopend waar ik mensen met langdurige klachten, ondernemers, maar ook een aantal fanatieke- en topsporters mag begeleiden. Kortom, mensen zoals jij en ik. Waar ik blij van word is wanneer mensen zelf de regie nemen over hun gezondheid. De combinatie tussen leefstijlcoaching en werkelijke data op basis van onderzoeken, maakt het vak voor mij ontzettend interessant. Elk persoon is uniek en dus elk onderzoek en leefstijlplan ook.

Persoonlijke ontwikkeling is in het vak als kPNI orthomoleculair therapeut heel belangrijk, daarom blijf ik mezelf graag ontwikkelen op het gebied van leefstijlcoaching. Ik volg veel interessante lezingen, met name uit Amerika en heb mijzelf verdiept in zeer unieke microbioom onderzoeken (jouw darmen).

 

Curriculum vitae

2021Erkend CAT Level 5 Natuurgeneeskundig therapeut
2019Erkend AGB-Professional met zorgvergoeding
2018Erkend BATC-lid
2017Klinisch Psycho-Neuro-Immunoloog & orthomoleculair therapeut
2015Oprichting Protagonics


Opleidingen

2022Intermittent living coach, kPNI Belgium
2021Leefstijlcoach-/therapeut, Instituut CAM
2019Medische basiskennis
2017Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie (PNEI) Advanced, CellCare Academy
2016Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie (PNEI) Basis, CellCare Academy
2014Master in Bewegingswetenschappen MSc, University of South Wales (UK)
2013Bc. Sportmanagement & Ondernemen


Cursussen en bijscholingen

20192-daagse cursusdag Laboratorium diagnostiek
2018Cursusdag Hartritmevariabiliteit (HRV)
20173-daagse Masterclass Microbioom
20173-daagse Masterclass DNA Profiling
 

Ik spreek uit ervaring

Voor mij is een gezonde leefstijl niet vanzelfsprekend. In 2002 heb ik het roer omgegooid. Ik had zwaar overgewicht, lichamelijke klachten en had geen idee welke gevolgen dit eigenlijk voor mijn lichaam had op lange termijn. Ik ben mij gaan verdiepen in gezonde voeding en ben gestart bij de sportacademie. Een aantal studies verder in zowel Nederland als het buitenland, begon ik met mijn eigen praktijk.

Het feit dat gezondheid niet iets losstaand is, heeft mij altijd gefascineerd. In 2014 kwam ik erachter dat gezonde voeding en fit zijn door veel te sporten niet genoeg is. Hoe je denkt, hoe je je voelt, waar je je druk over maakt, alles is in interactie met elkaar en daardoor is mijn gezondheid in de loop der jaren hét centrale thema geworden die onlosmakelijk verbonden is met de kwaliteit van mijn leven.

Ik ben overtuigd van het feit dat een goede gezondheid, vitaliteit en levensgeluk voor iedereen is weggelegd. En, dan bedoel ik ook echt voor iedereen! Met de juiste wetenschappelijke kennis en onderzoeken gekoppeld aan een persoonlijk begeleidingstraject, heb ik al vele mensen mogen helpen. Of je nu topsporter bent, al langere tijd kampt met (chronische) gezondheidsklachten, vader, moeder, kind, bekende Nederlander of dat je gewoon intuïtief weet dat je beter kan, ik help je graag!

Hopelijk tot snel! Rick

Hoe ik je kan helpen

Ik kan je inzicht geven in de factoren die invloed hebben op jouw gezondheid en op welke gebieden je macht hebt. Op deze manier begeleid ik je naar een gezonde leefstijl. Je blijft wel ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor het resultaat. Jij moet het doen!

Ik kan je niet helpen als je:

  • Opzoek bent naar een wonderpil.
  • Snel resultaat wilt zonder veranderingen te willen doorvoeren in leefstijl.
  • Geen interesse hebt in de oorzaak van klachten.

Ik kan je wel helpen als je:

  • Leider wilt worden van je eigen gezondheid
  • Open staat voor nieuwe ideeën.
  • Snapt dat je zelf aan de slag moet om gezonder te leven
  • Graag hulp, tips en informatie wilt om zo een vliegende start te maken