Word Weer Mens: De Terugkeer Van Homo Sapiens

Het boek "Word Weer Mens" kan onze visie op gezondheid en voeding veranderen. Sommige zeggen zelfs, dat er een leven voor en na het lezen van dit boek is. In het boek staan zowel harde wetenschappelijke feiten met betrekking tot de verschillende werkingsmechanismen in ons lichaam, die een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van chronische ziekten, als fantastische recepten en prachtige foto’s die al onze zintuigen aanspreken.

Het geeft ons op fascinerende wijze inzicht in de wereld van de klinische psychoneuro- immunologie, waarbij het om meer gaat dan gezonde voeding. Word Weer Mens gaat over de werking van voedselbestanddelen en hun combinaties en de invloed hiervan op ons lichaam.

€ 49,90

Bestellen

Menseigen voeding. Wat betekent dat eigenlijk?

Homo Sapiens hebben zich altijd met natuurlijke voedingsbronnen gevoed. Hierop is zijn spijsvertering en stofwisseling, gedurende meer dan honderden generaties, op aangepast. Zijn genen zijn nog altijd onze genen en passen zich maar zeer langzaam aan, aan de huidige levensomstandigheden. Evolutionair gezien kan ons lichaam ultra processed foods nog niet optimaal verwerken. Onze stofwisseling heeft dat nog niet geleerd. Dit heeft geleid tot het ontstaan van chronische ziekten.

In het boek 'Word Weer Mens' maakt u kennis met de werkingsmechanismen en de stofwisselingsprocessen van het menselijk lichaam en de functies en reacties ervan op onze voeding. Ook maakt u kennis met menseigen voeding en de mogelijkheid om voor menseigen voedingsmiddelen te kiezen, de overheerlijke menseigen recepten te bereiden en een leven te leiden zoals onze genen het bedoeld hebben.

Steeds meer mensen merken dat hun dagelijkse voeding en de omgeving waarin ze leven een grote oorzaak zijn van hun gezondheidsproblemen. Wonderdiëten en de conventionele geneeskunde bieden bij chronische ziekten nauwelijks oplossingen die zijn gericht op de onderliggende oorzaak. De oplossing ligt in de kracht van menseigen voeding, want alleen menseigen voeding kan ingrijpen op verschillende oorzakelijke niveaus van chronische ziekten, zoals een verstoorde stofwisseling en ons gedrag.

Het boek "Word Weer Mens" kan onze visie op gezondheid en voeding veranderen. Sommige zeggen zelfs, dat er een leven voor en na het lezen van dit boek is.

In het boek staan zowel harde wetenschappelijke feiten met betrekking tot de verschillende werkingsmechanismen in ons lichaam, die een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van chronische ziekten, als fantastische recepten en prachtige foto's die al onze zintuigen aanspreken. Het geeft ons op fascinerende wijze inzicht in de wereld van de klinische psycho-neuro-immunologie, waarbij het om meer gaat dan gezonde voeding.

Word Weer Mens gaat over de werking van voedselbestanddelen en hun combinaties en de invloed hiervan op ons lichaam. Om te begrijpen welke voedingsmiddelen op onze planeet bedoeld zijn voor Homo sapiens, moet de gehele evolutionaire ontwikkeling van de mens in ogenschouw genomen worden. Zo kunnen bijvoorbeeld bepaalde voedingsmiddelen een ontstekingsreactie uitlokken, terwijl anderen een ontstekingsremmende werking hebben. Deze laatsten kunnen zodanig ook als therapie worden ingezet.

Een hoofdstuk gaat over het functioneren van de darm en welke voedingsmiddelen onze darm schaden of juist ondersteunen. Hierin komen ook minder bekende verbanden aan de orde, zoals de invloed van voeding op onze besluitvorming. Aan de hand van talrijke wetenschappelijke onderzoeken wordt dit eenvoudig en logisch uitgelegd. Voor dit naslagwerk werden honderden nieuwe wetenschappelijke studies geëvalueerd en vertaald naar begrijpelijke informatie, dagelijks makkelijk te bereiden recepten en veranderingen die we zelf kunnen doorvoeren.

Verder is er in dit boek een hoofdstuk opgenomen, dat ons meer kennis en inzicht verschaft over vlees, melk, vetten, water, en andere voedselbestanddelen. Ook de basis van het koken, voeding voor kinderen en zeer uitvoerige instructies om gewicht te verliezen komen hier aan bod. Het boek biedt de lezer niet alleen vele receptideeën en gezondheidstips. Het biedt veel meer, namelijk strategieën om succesvol aan de eigen gezondheid en ons prestatievermogen te werken. Het is zo spannend, dat sommige lezers het boek van begin tot het einde verslinden – en dan met veel plezier aan het koken slaan.

  • Meer dan 70 recepten, die zijn toegespitst op onze specifieke menselijke stofwisselingsprocessen.
  • 13 universele fysiologische werkingsmechanismen en hoe we effectief invloed hierop kunnen uitoefenen
  • Ongeveer 8 uur leesplezier
  • 338 pagina's

Contact

Heb je een vraag die niet al is beantwoord op de FAQ pagina (klik), wil je even persoonlijk contact hebben om zeker te weten of wij je kunnen helpen of ben je nieuwsgierig naar mogelijke samenwerkingen?

Laat dan een berichtje achter via dit contactformulier, stuur een WhatsApp of bel.

Als je een bericht stuurt via het contactformulier met daarin een vraag die al op de FAQ pagina (klik) duidelijk is beantwoordt, ontvang je mogelijk geen antwoord terug, omdat dit ons te veel tijd kost (in het echt zijn wij minder streng hoor). Wij hopen op je begrip hiervoor.

Via dit formulier (klik) kun je direct een consult aanvragen. Een consult aanvragen via een andere manier (zoals bellen) is niet mogelijk.

06 506 206 17

    Ja, ik geef toestemming om mijn gegevens te verzamelen

    Dit formulier vraagt u om uw naam en email adres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.