Consult en behandeling

Wat zijn de tarieven?

Op deze pagina vind je een uitgebreid overzicht van de tarieven.

Kan ik eerst een vrijblijvende afspraak maken?

Dat is niet mogelijk, omdat wij simpelweg onze tijd zoveel mogelijk willen besteden aan het begeleiden van onze cliënten.

Wij hopen dan ook met deze pagina al je vragen te kunnen beantwoorden, waardoor je voldoende informatie hebt over hoe wij werken.

Heb je na het lezen van deze pagina nog steeds een vraag, dan kun je ons altijd een bericht sturen via het contactformulier.

Voor wie zijn de consulten geschikt?

Wij werken graag met mensen die:

  • Meer willen leren over hun lichaam en gezondheid.
  • Begrijpen dat het lichaam complex is en dat iedere persoon en situatie uniek is en die graag samen op zoek gaan naar een passende aanpak.
  • Niet komen voor een quick fix, maar die aan de lange termijn willen werken.
  • Bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken en waar mogelijk en nodig tijd, energie en geld te investeren in hun gezondheid.

Herken je je niet in bovenstaande? Dan is het waarschijnlijk beter om verder te zoeken naar iets wat beter bij je past.

Met welke klachten kan ik terecht?

De kPNI en orthomoleculaire therapie zijn vaak waardevol bij een grote hoeveel chronische klachten. Je kan hierbij denken aan:

  • Overgewicht & diabetes type 2
  • Hoge bloeddruk & hoog cholesterol
  • Maag- & darmklachten
  • Allergieën & voedselintoleranties
  • Schildklierproblemen
  • Stress, vermoeidheid & burn-out

Staat jouw gezondheidsklacht er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wil je alleen een gezondheidscheck? Dan ben je bij ons niet aan het juiste adres. Wij willen ons alleen richten op mensen die chronische klachten ervaren.

Kan ik terecht voor een gezondheidscheck?

Ondanks dat onze praktijk Leef Preventief heet, ben je bij ons niet aan het juiste adres voor een gezondheidscheck. Wij willen ons op dit moment alleen richten op mensen die chronische klachten ervaren en hun begeleiden bij het oplossen van chronische klachten, zodat ze vervolgens ook preventief hun gezondheid kunnen houden.

Wat kan ik verwachten?

Als klinisch Psycho-Neuro-Immunoloog (kPNI therapeut) en orthomoleculair therapeut gaan wij opzoek naar de oorzaken. En daarin bagatelliseren wij niets. Geen emoties, geen gedachtes, geen sociale problemen, geen life-events, geen virussen, geen slaaptekort, geen voeding, niets. Alles doet mee.

Als wij tijdens een consult merken dat er misschien bepaalde emotionele factoren te maken kunnen hebben met de klachten, schrik dan niet als wij vragen naar bijvoorbeeld jouw levensverhaal of relatie met je ouders, want dat kan van groot belang zijn. Of misschien sluimert er continue een gevoel van schuld, schaamte, eenzaamheid, een vastgelopen rouwproces of angst.

Alles wat mogelijk belangrijk is, moeten we ook echt weten. Vervolgens proberen we dit te koppelen aan hoe belangrijke processen in je lijf werken en hoe je jouw immuunsysteem, spijsvertering, metabolisme en hormonen weer op de rit kunt krijgen.

Wij willen het probleem in kaart brengen, met als doel de juiste oplossing. De oplossing kan onder andere liggen in voeding, beweging, in het uitleggen van wat het probleem is, jouw bewust maken van het onderbewuste of het veranderen van jouw identiteit.

Dit kunnen adviezen zijn waar je nooit eerder van hebt gehoord. Ook kan het zijn dat deze adviezen je vragen om buiten je comfortzone te treden. Dit zal altijd gaan in goed overleg. Wij adviseren geen dingen die niet (goed) uitvoerbaar voor je zijn.

Hoe gaat het in zijn werk?

Op deze pagina kan je alles vinden over onze werkwijze.

Welk consult moet ik kiezen?

Als je twijfelt of je een consult met of zonder aanvullend onderzoek wil, adviseren wij altijd een consult zonder onderzoek aan te vragen.

Onderzoek is namelijk vaak niet zaligmakend. Bovendien kunnen we tijdens het eerste consult beter adviseren welke vervolgstappen waardevol zijn. En als daaruit komt dat aanvullend onderzoek wel waardevol is, dan zullen we de mogelijkheden verder bespreken.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een vervolgconsult vindt eenmaal in de 4-8 weken plaats. Hoeveel vervolgconsulten nodig zijn, is afhankelijk van je conditie, de oorzaak, ernst en de duur van je klachten. Bij chronische aandoeningen zijn doorgaans meer behandelingen nodig om het lichaam aan te zetten tot herstel.

Onderzoeken

Is onderzoek überhaupt nodig?

Artsen baseren hun therapieplan in de meeste gevallen op iets meetbaars, zoals een bloedonderzoek of een kijkonderzoek. Wij hebben dat omgedraaid. Wij baseren het therapieplan voornamelijk op het klinisch beeld, want op basis van jouw symptomen en verhaal, kan vaak zeer goed worden ingeschat welke mechanismen en systemen in het lijf uit balans zijn en aandacht nodig hebben.

Extra onderzoek laten doen is daarom soms overbodig. Bovendien kan onderzoek ook erg kostbaar zijn.

Sommige mensen vinden een onderzoek prettig als extra houvast, omdat ze dan iets zwart op wit hebben van een laboratorium. Ook voor mensen die al jarenlang van alles geprobeerd hebben en hier te weinig effect van hebben gehad, kan extra onderzoek zinvol zijn. Toch is een onderzoek niet zaligmakend. Het is namelijk bijna nooit 100% valide. Daarom hoort onderzoek voornamelijk gebruikt te worden als bevestiging van een vermoeden of juist om iets uit te sluiten. En zelfs dan kun je op het verkeerde been worden gezet.

De keuze is aan jou of en welk onderzoek je erbij wilt laten uitvoeren. Uiteraard kunnen wij je hierin adviseren tijdens een consult.

Mocht er tijdens een eerste consult te weinig aanknopingspunten te vinden zijn voor een effectief therapieplan, zal dit kenbaar worden gemaakt en zal besproken worden welk onderzoek zou kunnen helpen om meer duidelijkheid te krijgen.

Welk onderzoek kan ik het beste kiezen?

Zowel het bloedonderzoek (EMB), darmonderzoek als de vetzurenbalans test leveren veel informatie op.

De EMB geeft vooral een beeld over de algehele gezondheid. Het darmonderzoek geeft veel specifieke waardes over de gezondheid van de darm. De vetzuurbalans test geeft belangrijke waardes die te maken hebben met de flexibiliteit van de lichaamscellen.

Welke onderzoek bij je past, kan het beste tijdens een consult worden besproken.

Kan het aangevraagde onderzoek later nog worden gewijzigd?

Het is geen enkel probleem om tijdens het consult een ander onderzoek aan te vragen dan dat je in eerste instantie had aangevraagd.

Wie neemt het onderzoek af?

Het onderzoek wordt door jezelf of door ons afgenomen en opgestuurd naar één van de laboratoria waar wij mee samenwerken.

Er is dus in principe geen tussenkomst van de huisarts of andere arts/specialist bij betrokken.

Krijg ik de uitslagen toegestuurd?

Je krijgt altijd alle uitslagen die je via mijn praktijk hebt gedaan toegestuurd.

Praktijk

Zijn jullie aangesloten bij een beroepsvereniging?

Laurens is ingeschreven als level 5 therapeut bij de beroepsvereniging Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT).

Lucille en Chris zijn ingeschreven bij de MBOG.

Vergoeding

Kom ik in aanmerking voor een vergoeding?

De consulten van Laurens en Lucille worden bij veel zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed vanuit de alternatieve geneeswijze.

Klik hier voor het overzicht van vergoedingen per zorgverzekeraar.

Veel zorgverzekeraars vergoeden geen telefonische consulten of consulten via e-mail.

Op de facturen wordt prestatiecode 24000: Behandeling Orthomoleculaire Geneeskunde gebruikt.

Neem altijd contact op met je zorgverzekeraar en controleer de polisvoorwaarden of behandelingen daadwerkelijk worden vergoed.

Let op: aan de vermeldingen op bovenstaand overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Praktijk Leef Preventief kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor wijzigingen en/of veranderingen bij de zorgverzekeraars.

Hoe werkt de vergoeding bij 2 consulten + (darm/bloed/vetzuren) onderzoek?

De pakketten met 2 consulten + darmonderzoek, bloedonderzoek of de vetzuurbalans test komen ook in aanmerking voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding.

De meeste zorgverzekeraars hanteren een maximaal bedrag per dag als vergoeding voor de alternatieve geneeswijzen.

Daarom worden de consulten op de factuur ook gespecificeerd op datum, zodat je voor elk consult het maximale bedrag per dag kan laten vergoeden.

Het onderzoek zelf is bij de meeste zorgverzekeraars uitgesloten van vergoeding en is daarmee voor rekening van de cliënt zelf.

Contact

Heb je een vraag die niet al is beantwoord op de FAQ pagina (klik), wil je even persoonlijk contact hebben om zeker te weten of wij je kunnen helpen of ben je nieuwsgierig naar mogelijke samenwerkingen?

Laat dan een berichtje achter via dit contactformulier, stuur een WhatsApp of bel.

Als je een bericht stuurt via het contactformulier met daarin een vraag die al op de FAQ pagina (klik) duidelijk is beantwoordt, ontvang je mogelijk geen antwoord terug, omdat dit ons te veel tijd kost (in het echt zijn wij minder streng hoor). Wij hopen op je begrip hiervoor.

Via dit formulier (klik) kun je direct een consult aanvragen. Een consult aanvragen via een andere manier (zoals bellen) is niet mogelijk.

06 506 206 17

    Ja, ik geef toestemming om mijn gegevens te verzamelen

    Dit formulier vraagt u om uw naam en email adres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.