Ontvang 10% korting op supplementen (Vitakruid, Bonusan, Energetica, Biotics) -->

Meest gestelde vragen

Consult en behandeling

Voor wie zijn de consulten geschikt?

Wij werken graag met mensen die:

 • Meer willen leren over hun lichaam en gezondheid.
 • Begrijpen dat het lichaam complex is en dat iedere persoon en situatie uniek is en die graag samen op zoek gaan naar een passende aanpak.
 • Niet komen voor een quick fix, maar die aan de lange termijn willen werken.
 • Bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken en waar mogelijk en nodig tijd, energie en geld te investeren in hun gezondheid.

Herken je je niet in bovenstaande? Dan is het waarschijnlijk beter om verder te zoeken naar iets wat beter bij je past.

Met welke klachten kan ik terecht?

Orthomoleculaire therapie en leefstijladviezen zijn vaak waardevol bij een grote hoeveel chronische klachten. Je kan hierbij denken aan:

 • Overgewicht & diabetes type 2
 • Hoge bloeddruk & hoog cholesterol
 • Maag- & darmklachten
 • Allergieën & voedselintoleranties
 • Schildklierproblemen
 • Stress, vermoeidheid & burn-out

Staat jouw gezondheidsklacht er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat kan ik verwachten?
Een behandeling of therapie bestaat vaak uit leefstijladviezen, voedingsadviezen, oefeningen en/of supplementen. Dit kunnen adviezen zijn waar je nooit eerder van hebt gehoord. Ook kan het zijn dat deze adviezen je vragen om buiten je comfortzone te treden. Dit zal altijd gaan in goed overleg. Wij adviseren geen dingen die niet (goed) uitvoerbaar voor je zijn.
Hoe gaat het in zijn werk?

Op deze pagina kan je alles vinden over onze werkwijze.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een vervolgconsult vindt eenmaal in de 4-8 weken plaats. Hoeveel vervolgconsulten nodig zijn, is afhankelijk van je conditie, de oorzaak, ernst en de duur van je klachten. Bij chronische aandoeningen zijn doorgaans meer behandelingen nodig om het lichaam aan te zetten tot herstel.

Onderzoeken

Welk onderzoek kan ik het beste kiezen?

Zowel het bloedonderzoek (EMB), darmonderzoek als de vetzurenbalans test leveren veel informatie op.

De EMB geeft vooral een beeld over de algehele gezondheid. Het darmonderzoek geeft veel specifieke waardes over de gezondheid van de darm. De vetzuurbalans test geeft belangrijke waardes die te maken hebben met de flexibiliteit van de lichaamscellen.

Welke onderzoek bij je past, kan het beste tijdens een consult worden besproken.

Is onderzoek überhaupt nodig?

Uit de anamnese en het klinisch beeld wordt de meeste informatie gehaald, dus extra onderzoek is soms overbodig. Bovendien is onderzoek soms erg kostbaar.

Sommige mensen vinden een onderzoek prettig als extra houvast, omdat ze dan iets zwart op wit hebben van een laboratorium. Ook voor mensen die al jarenlang van alles geprobeerd hebben en hier te weinig effect van hebben gehad, kan extra onderzoek zinvol zijn. Toch is een onderzoek niet zaligmakend. Het is namelijk nooit 100% valide. Daarom hoort onderzoek voornamelijk gebruikt te worden als bevestiging van een vermoeden of juist om iets uit te sluiten.

De keuze is aan jou of en welk onderzoek je erbij wilt laten uitvoeren. Uiteraard kunnen wij je hierin adviseren tijdens een consult.

Mocht er tijdens een eerste consult te weinig aanknopingspunten te vinden zijn voor een effectief therapieplan, zal dit kenbaar worden gemaakt en zal besproken worden welk onderzoek zou kunnen helpen om meer duidelijkheid te krijgen.

Kan het aangevraagde onderzoek later nog worden gewijzigd?

Het is geen enkel probleem om tijdens het consult een ander onderzoek aan te vragen dan dat je in eerste instantie had aangevraagd.

Wie neemt het onderzoek af?

Het onderzoek wordt door jezelf of door ons afgenomen en opgestuurd naar één van de laboratoria waar wij mee samenwerken.

Er is dus in principe geen tussenkomst van de huisarts of andere arts/specialist bij betrokken.

Krijg ik de uitslagen toegestuurd?

Je krijgt altijd alle uitslagen die je via mijn praktijk hebt gedaan toegestuurd.

Praktijk

Zijn jullie aangesloten bij een beroepsvereniging?

Laurens en Rick zijn ingeschreven als level 5 therapeut bij de beroepsvereniging Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT).

Lucille is ingeschreven bij de MBOG.

Vergoeding

Kom ik in aanmerking voor een vergoeding?

Onze consulten worden bij veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende polis.

Klik hier voor het overzicht van vergoedingen per zorgverzekeraar voor 2019.

Veel zorgverzekeraars vergoeden geen telefonische consulten of consulten via e-mail.

Op de facturen wordt prestatiecode 24000: Behandeling Orthomoleculaire Geneeskunde gebruikt.

Neem altijd contact op met je zorgverzekeraar en controleer de polisvoorwaarden of behandelingen daadwerkelijk worden vergoed.

Let op: aan de vermeldingen op bovenstaand overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Praktijk Leef Preventief kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor wijzigingen en/of veranderingen bij de zorgverzekeraars.

Hoe werkt de vergoeding bij 2 consulten + (darm/bloed/vetzuren) onderzoek?

De pakketten met 2 consulten + darmonderzoek, bloedonderzoek of de vetzuurbalans test komen ook in aanmerking voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding.

De meeste zorgverzekeraars hanteren een maximaal bedrag per dag als vergoeding voor de alternatieve geneeswijzen.

Daarom worden de consulten op de factuur ook gespecificeerd op datum, zodat je voor elk consult het maximale bedrag per dag kan laten vergoeden.

Het onderzoek zelf is bij de meeste zorgverzekeraars uitgesloten van vergoeding en is daarmee voor rekening van de cliënt zelf.

Contact

Wil je meer weten over de mogelijkheden, heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek of ben je nieuwsgierig naar mogelijke samenwerkingen?

Laat een berichtje achter via het contactformulier of bel!

06 506 206 17
Middenburcht 98, 3452 MT Utrecht

  Ja, ik geef toestemming om mijn gegevens te verzamelen
  Dit formulier vraagt u om uw naam en email adres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.

  Consult aanvragen