Bij onze consulten wordt kennis vanuit de klinische psycho-neuro-immunologie, orthomoleculaire geneeskunde, intermittent living en leefstijlcoaching ingezet om gezondheidsklachten om te keren.

Allereerst gaan we opzoek naar de oorzaken en risicofactoren in jouw leven die de klachten kunnen verklaren. En daarin bagatelliseren wij niets. Geen emoties, geen gedachtes, geen sociale problemen, geen life-events, geen virussen, geen slaaptekort, geen voeding, niets. Alles doet mee.

Als wij tijdens een consult merken dat er misschien bepaalde emotionele factoren te maken kunnen hebben met de klachten, schrik dan niet als wij vragen naar bijvoorbeeld jouw levensverhaal of relatie met je ouders, want dat kan van groot belang zijn. Of misschien sluimert er continue een gevoel van schuld, schaamte, eenzaamheid, een vastgelopen rouwproces of angst.

Alles wat mogelijk belangrijk is, moeten we ook echt weten. Vervolgens proberen we dit te koppelen aan hoe belangrijke processen in je lijf werken en hoe je jouw immuunsysteem, spijsvertering, metabolisme en hormonen weer op de rit kunt krijgen.

Wij willen het probleem in kaart brengen, met als doel de juiste oplossing. De oplossing kan onder andere liggen in voeding, beweging, in het uitleggen van wat het probleem is, jouw bewust maken van het onderbewuste of het veranderen van jouw identiteit.

Dit kunnen adviezen zijn waar je nooit eerder van hebt gehoord. Ook kan het zijn dat deze adviezen je vragen om buiten je comfortzone te treden. Dit zal altijd gaan in goed overleg. Wij adviseren geen dingen die niet (goed) uitvoerbaar voor je zijn.

Aanvullend onderzoek gebruiken wij het liefst alleen als daar aanleiding toe is, zoals bij:

  • Te weinig informatie op basis van het klinisch beeld
  • Nauwkeurig de progressie volgen bij een behandeling

Hieronder de pijlers die wij gebruiken in onze consulten.

Voeding


Bij voeding maken we een onderscheid tussen welke voedingsmiddelen het lichaam overbelasten en welke heilzaam zijn. Andere factoren die aan bod komen zijn maaltijdfrequentie, de juiste balans tussen koolhydraten, vetten en eiwitten en variatie.

Supplementen


Supplementen in de vorm van vitamines, mineralen, spoorelementen, aminozuren, vezels, probiotica en enzymen kunnen worden ingezet om tekorten aan te vullen of om klachten te bestrijden. Dit is altijd ter ondersteuning van een gezond voedingspatroon.

In- en ontspanning


Ontspanning is net zo belangrijk als inspanning. De balans tussen inspanning en ontspanning is noodzakelijk voor je lichaam en geest om goed te herstellen. Door de dagelijkse hectiek raakt de balans tussen deze twee verstoord.

Mindset


Een doel zonder plan is geen doel, maar een wens. Verandering begint bij het helder hebben van jouw doelstellingen. Wat wil jij precies bereiken? En waarom? En hoe ziet dat eruit? Met een helder stappenplan is jouw doel weer een stukje dichterbij.

Bioritme


Een verstoord bioritme kan vaak een oorzaak zijn waarom langdurige klachten niet verdwijnen. Het herstellen van een gezond dag/nacht ritme is daarom een essentiële factor.

Deeplearning


Als je snapt ‘hoe’ en ‘waarom’ lichaamsfuncties verstoord raken en ‘hoe’ je ze weer kunt herstellen, kun je er iets aan doen en weet je waarom je iets doet. Ook zorgt het ervoor dat je gemakkelijker je gedrag kunt en wil veranderen.

Wat-is-orthomoleculaire-geneeskunde-play-button-1Wat-is-orthomoleculaire-geneeskunde-play-hover
 

Ervaringen

Wat anderen zeggen

Kimberley

FysiotherapeutIk heb mijn eerste orthomoleculair consult als zeer prettig ervaren. Doordat ik het darmprotocol op zijn advies ben gaan proberen, ben ik er achter gekomen wat het bestanddeel was waar mijn lichaam niet zo blij mee was. Voor mij was dit een waardevolle investering.

Jean-Paul

IT-consultantAl jaren sukkel ik met mijn gezondheid en gewicht. Nadat ik bij Laurens ben geweest, gaat mijn gewicht eindelijk de goede kant op en voel ik mij fitter. Ondanks ik een zittend beroep heb, zijn de adviezen die ik heb gekregen makkelijk toepasbaar voor mijn situatie.

Contact

Heb je een vraag die niet al is beantwoord op de FAQ pagina (klik), wil je even persoonlijk contact hebben om zeker te weten of wij je kunnen helpen of ben je nieuwsgierig naar mogelijke samenwerkingen?

Laat dan een berichtje achter via dit contactformulier, stuur een WhatsApp of bel.

Als je een bericht stuurt via het contactformulier met daarin een vraag die al op de FAQ pagina (klik) duidelijk is beantwoordt, ontvang je mogelijk geen antwoord terug, omdat dit ons te veel tijd kost (in het echt zijn wij minder streng hoor). Wij hopen op je begrip hiervoor.

Via dit formulier (klik) kun je direct een consult aanvragen. Een consult aanvragen via een andere manier (zoals bellen) is niet mogelijk.

06 506 206 17

 

    Ja, ik geef toestemming om mijn gegevens te verzamelen

    Dit formulier vraagt u om uw naam en email adres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.