Waar ik blij van word is mensen te begeleiden van gezondheidsdoelstelling naar resultaat. Het is prachtig om te zien hoe mensen helemaal kunnen opleven door te werken aan fysieke en mentale gezondheid. Ik ben er 100% van overtuigd dat dit valt of staat met een gezond voedingspatroon, de balans tussen in- en ontspanning en de juiste mindset.

Mijn naam is Laurens Helmstäter (1985) en ik ben erkend kPNI orthomoleculair therapeut en BrainQ therapeut.

Ik ben onderzoekend, creatief en kritisch van aard en altijd op zoek naar de juiste antwoorden. Om de kwaliteit te waarborgen en mijn kennis te verbreden en te verdiepen volg ik regelmatig opleidingen, lezingen, workshops en bijscholingen.

 

Curriculum vitae

Titels

2023Intermittent living coach
2022Klinisch Psycho-Neuro-Immunoloog (kPNI therapeut)
2019BrainQ therapeut
2019Erkend RBCZ lid
2019Erkend CAT Level 5 Natuurgeneeskundig therapeut
2017Orthomoleculair therapeut volgens de kPNI


Werkervaring

2017 - hedenEigenaar Leef Preventief
2014 - hedenEigenaar Sense For Solutions


Opleidingen

2023Intermittent living coach, cPNI Europe
2022Klinische Psycho-Neuro-Immunologie, cPNI Europe
2019BrainQ Level 1, BrainQ Opleidingen
2019NLP Practitioner, Robin Stevens Training
2018Medische basiskennis pro, Con Amore
2017Evolutionaire gezondheidsleer, Natura Foundation
2017Orthomoleculaire gezondheidsleer, Natura Foundation
2016Orthomoleculaire voedingsleer, Natura Foundation
2013Basketbal Trainer (coach) niveau 3, Nederlandse Basketbal Bond


Cursussen en bijscholingen

2019Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB), Ortho Health Foundation
2018Immuunoptimalisatie: van bioritme tot lichaamsbarrières, Bonusan
2018Systeemdenken bij de verstoringen in de dunne darm, Orthica
2015Workshop Wim Hof Methode, MindLift
2015Masterclass OERsterk Leven, OERsterk
 

Mijn verhaal

Vanaf mijn twintiger jaren werd ik mij er steeds meer van bewust dat een goede gezondheid het allerbelangrijkste bezit is. Ik ging mij afvragen hoe ik dit bezit kon optimaliseren.

Al snel ontdekte ik dat gezondheid weinig te maken heeft met pech of geluk, maar dat elk persoon een enorme invloed hierop kan hebben. Onderzoek laat zien dat maar liefst 95% van de huidige welvaartsziekten worden veroorzaakt door leefstijl en omgevingsfactoren. Slechts 5% is gerelateerd aan genen.

Dat betekent overigens niet dat 95% van je gezondheid door jezelf te beïnvloeden is. Je hebt namelijk weinig macht over luchtverontreiniging, straling of nare gebeurtenissen (ja, die hebben ook invloed op je gezondheid).

Waar je wel macht over hebt is voeding, in- en ontspanning en mindset.

In 2014 ontdekte ik dat ik een milde vorm heb van glutenintolerantie. Dit uitte zich in vermoeidheid, buikpijn en spijsverteringsklachten. Op aanraden van een natuurgeneeskundige, vermijdde ik voor een week lang gluten. Na een week waren mijn klachten opvallend minder geworden.

Toch zag ik het niet zitten om glutenvrij door het leven te gaan, dus bleef ik dagelijks brood, pasta en rijst eten.

In 2016 kreeg ik steeds meer last van allergische reacties in de vorm van een loopneus, niesbuien en jeukende ogen. Deze deden zich voornamelijk in de lente en zomer voor. Ik besloot een bloedonderzoek te laten doen via de huisarts. Hieruit kwam naar voren dat ik allergisch was voor bepaalde pollen en huisstofmijt. Hooikoorts dus! De juiste neusspray moest zorgen voor het bestrijden van de klachten.

Ik vond het vreemd dat ik in een paar jaar tijd opeens hooikoorts had gekregen. Al snel legde ik de link tussen de glutenintolerantie en hooikoorts. Ik kwam erachter dat de hooikoorts ontstaat door een overactief immuunsysteem, wat werd veroorzaakt door een verhoogde doorlaatbaarheid van mijn lichaamsbarrières (darm, huid, neus). Gluten dragen bij aan deze verhoogde doorlaatbaarheid.

Ik besloot dit keer om mijn voedingspatroon definitief om te gooien en supplementen te nemen die mijn lichaamsbarrières weer in optimale conditie zouden brengen. Na een paar maanden had ik nergens meer last van. En de neusspray kon de prullenbak in.

Dit alles heeft mijn ogen geopend en laten inzien hoe groot de invloed van voeding kan zijn op je gezondheid. Ik wilde meer weten en besloot daarom in 2016 de opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde te gaan doen en in 2017 de Medische Basiskennis. Sinds 2021 heb ik ook de kPNI opleiding afgerond. Ook heb ik stages gelopen bij verschillende kPNI orthomoleculair therapeuten. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik een goede basis heb gecreëerd om andere mensen ook te kunnen helpen met hun gezondheidsdoelstellingen.

 

Waarom een praktijk in kPNI en orthomoleculaire therapie?

Op dit moment heeft meer dan de helft van de Nederlanders overgewicht en zijn 8,2 miljoen mensen chronisch ziek. Mannen hebben gemiddeld vanaf het 48e jaar één of meerdere chronische ziekten. Bij vrouwen is dat zelfs vanaf het 42e jaar.

De kwaliteit van voeding speelt hierin een zeer belangrijke rol. De orthomoleculaire geneeskunde houdt zich bezig met voeding in de breedste zin van het woord. Deze jonge ambitieuze wetenschap kijkt naar de wisselwerking tussen psychische, emotionele en sociale processen, het zenuwstelsel, het hormonale stelsel, het spijsverteringsstelsel en het immuunsysteem.

Middels onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek wordt steeds concreter aangetoond hoe elk menselijk orgaan en elke afzonderlijke lichaamscel middels signaalstoffen voortdurend communiceert met andere cellen.

Dit heeft ervoor gezorgd dat orthomoleculaire therapie zeer effectief ingezet kan worden bij leefstijl-gerelateerde aandoeningen zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, overgewicht, allergieën, spijsverteringsproblemen en hormonale problemen.

Doordat de orthomoleculaire geneeskunde werkt met lichaamsbekende stoffen komen bijwerkingen bij behandelingen niet vaak voor. Bovendien ligt de focus bij de orthomoleculaire geneeskunde voornamelijk bij gezondheid in plaats van bij ziekte.

Dit alles maakt de orthomoleculaire geneeskunde zeer interessant en veelbelovend, maar ook erg nodig in een maatschappij waar welvaartsziekten het grootste probleem zijn voor de zorg.

Hoe ik je kan helpen

Ik kan je inzicht geven in de factoren die invloed hebben op jouw gezondheid en op welke gebieden je macht hebt. Op deze manier begeleid ik je naar een gezonde leefstijl. Je blijft wel ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor het resultaat. Jij moet het doen!

Ik kan je niet helpen als je:

  • Opzoek bent naar een wonderpil.
  • Snel resultaat wilt zonder veranderingen te willen doorvoeren in leefstijl.
  • Geen interesse hebt in de oorzaak van klachten.

Ik kan je wel helpen als je:

  • Leider wilt worden van je eigen gezondheid
  • Open staat voor nieuwe ideeën.
  • Snapt dat je zelf aan de slag moet om gezonder te leven
  • Graag hulp, tips en informatie wilt om zo een vliegende start te maken